dilluns, 19 de desembre del 2011

EL CLUB D’ESCACS TORREDEMBARRA COMPLEIX 30 ANYS

Els escacs fa molts anys que estan present al nostre poble, de fet el nostre actual Club d’Escacs Torredembarra que aquest any compleix 30 anys, té uns antecedents: la “Peña Torre Ajedrez”, que amb seu social al cafè ”El Recreo” al carrer Santa Rosalia, aplegava un bon grapat de jugadors i que a finals dels anys 40, regits per una Junta presidida per Josep Torrebadell i, sent secretari Cecili Aliaga, tenien cura de promocionar els escacs i organitzar competicions i tornejos. A l’any 1963, la “Peña Torre Ajedrez” ja no està activa.

En aquest context, Lluís Olivé, persona apassionada pels escacs, junt amb Josep Solé, en veure l’afecció que encara restava en vers els escacs, van decidir el juliol de 1980 intentar crear les bases d’un futur club. Amb aquesta finalitat, es va organitzar una partida simultània amb el Gran Mestre Internacional i llegenda viva dels escacs, Artur Pomar. L’acte va tenir un gran èxit de públic i de participació que va animar a més gent a sumar-se al projecte de creació d’un club d’escacs. Es va formar una comissió gestora que se’n va encarregar de redactar els estatuts i de realitzar els tràmits burocràtics necessaris per poder fundar-lo. El dissabte 21 de novembre de 1981, a la biblioteca de la llavors anomenada Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis, es va celebrar amb entusiasme la primera Assemblea General per constituir el que serà el “Club d’Escacs Torredembarra” amb domicili social a l’antic i ja desaparegut “Café Recreo”. De l’assemblea, en va sortir elegida la Junta directiva següent: President, Cecili Aliaga; ,Sots-President, Jaume Fuxet ; Secretari, Josep Lluís Gálvez; Tresorer, Lluís Olivé; Vocal 1er: Joan Vila ; Vocal 2on: Josep Solé; Vocal 3er: Joan Núñez


Primera Junta del club

La Junta actual del Club Escacs Torredembarra, formada pels següents membres: President: Gabriel Comes Nolla, Vice president: Xavier Galimany ;Secretari: Jordi Pla ; Tresorera: Eva Matons ; Vocal: Jordi Salvat ; Vocal: Josep Romeu ; Vocal: Josep Antoni Nieves ; Vocal, Francesc Blasco, segueix impulsant aquest noble joc a la vila, organitzant diverses activitats.


Membres de la Junta actual


Entre elles, voldríem destacar en primer lloc l’Open Internacional que aquest any arriba a la XIII edició. Per la presència de Grans Mestres (9) i Mestres internacionals (8), per la diversitat de nacionalitats dels jugadors (quinze) i per la xifra rècord de participants (marcant un rècord de participació, arribant als 110 inscrits) el valorem com a molt positiu i creiem que hem d’estar orgullosos de que Torredembarra compti amb un esdeveniment de tanta categoria. A més ha aconseguit un gran ressò mediàtic, no només als mitjans tarragonins i catalans, sinó també internacionals, tal com demostren les dades de visites al nostre web www.litegrup.com/escacstorre.



En segon lloc, que s’han programat activitats fora de la seu social per tal de donar a conèixer i promocionar aquest noble joc dels escacs i contribuir a que els actes de les festes majors del poble fossin variades i atractives, assenyalant que s’ha estat present en totes elles: a Baix a Mar, a La Marítima i a dalt del poble.



En tercer lloc, destacar l’escola d’escacs que va començar a funcionar l’any passat i que compta amb una gran acceptació i ja són 22 nens i nenes, amb edats compresa entre 5 i 14 anys els que assisteixen a les classes que el club organitza a la seva seu social i comencen a competir. I per últim ressaltar la participació del Club a campionats territorials, havent aconseguit ja alguns trofeus.



Desitgem que el Club compleixi molts més anys i invitem als afeccionats a donar-nos suport per aconseguir fer-lo més gran.

Per molts anys!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada