dissabte, 18 de juliol del 2015

El tarragoní Francesc Xavier Farran guanya el XVII Open Internacional d’Escacs de Torredembarra

El Mestre FIDE del CE Tarragona Francesc Xavier Farran ha estat el guanyador del XVII Open Internacional d’Escacs de Torredembarra. Farran es converteix en el primer guanyador català del torneig torrenc en les darreres quinze edicions i ho ha aconseguit amb una gran autoritat, sumant vuit dels nou punts possibles i cedint només una derrota. En el grup B el guanyador ha estat l’igualadí Daniel Luco, que ha aprofitat les derrotes en les dues darreres rondes del gran dominador del torneig, el vallenc Jaume Ferré, per superar-lo en la classificació.

Farran, que partia com a quart del rànquing inicial, ha sentenciat el torneig superant en la darrera ronda Vicenç Esplugas, de Santa Coloma de Queralt. Dos jugadors cubans han completat el podi del grup A de l’obert torrenc: Arian González, amb 7,5 punts, i Rolando Alarcón, amb 7. Precisament Alarcón ha estat l’únic jugador capaç de derrotar Farran, en la sisena ronda, però la derrota contra Pogorelov en la setena el va allunyar del títol. Precisament el gran mestre ucraïnià Ruslan Pogorelov ha acabat en quarta posició amb 6,5. El vencedors dels diferents trams han estat: de 2000 a 2149 punts d’ELO FIDE, Francisco Javier Fernández Fuentes (Reus Deportiu), 7è amb 5,5 punts; de 1850 a 1999, Josep Maria Guasch (Espluga de Francolí), 11è amb 5 punts; i menys de 1850 punts, Joan Amigó (Espluga de Francolí), 13è amb 5 punts.

En el grup B, la darrera ronda ha significat un canvi definitiu en el liderat, ja que el gran dominador del campionat, el vallenc Jaume Ferré,ha perdut contra Marc Masalias (Vila-rodona) i s’ha produït un quatriple empat a 6,5 punts en el primer lloc. El desempat ha afavorit Daniel Luco (Ateneu Igualadí) i ha desplaçat Ferré al segon lloc. El podi l’ha completat Carles Salvat (Escacs Reus). Masalias ha estat quart.


El XVII Open Internacional d’Escacs de Torredembarra, que organitza el Club d’Escacs de Torredembarra amb la col·laboració de la Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra, ha comptat amb 86 inscrits, els mateixos que l’any 2014, repartits amb 36 en el grup A i 50 en el grup B. S’ha disputat del 4 al 12 de juliol al Pavelló Sant Jordi i ha repartit més de 3.000 euros en premis. El torneig torrenc és el més important que es disputa a les comarques tarragonines.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada