diumenge, 11 de maig del 2014

FILL DE CAÍN: UNA MOLT BONA PEL·LÍCULA


El diumenge 4 de maig es va projectar a  “Cal Maiam”, la pel·lícula “Fill de Caín”, que dóna continuïtat al Cinefòrum d’escacs, organitzat pel Club Escacs Torredembarra juntament amb la Secció Arts Visuals del centre Sinibald de Mas. Aquest any, dins del cicle “Els escacs: un món màgic, presentat per Olga Esteso.

Aquest film que es va estrenar l’any passat, està protagonitzat per José Coronado, Maria Molins, Julio Manrique, David Solans i Mercè Rovira. Precisament aquesta actriu tarragonina ens va honorar amb la seva presència al col·loqui posterior. Rovira, a més d’actriu, també va ser coach dels actors més joves del llargmetratge. També va assistir al col·loqui Abril Garcia, que interpreta la germana del Nico, el protagonista.



Nieves, Romeu i Salvat, membres del club d'Escacs Torredembarra amb el President del Centre Sinibald de Mas, Albert Bonet i dues de les actrius de la pel·lícula després del col·loqui



El film està protagonitzat per Nico Albert és un adolescent de caràcter peculiar, intel·ligència excepcional i una única obsessió: els escacs. Carlos i Coral, preocupats per l’estranya actitud del seu fill, decideixen contractar el psicòleg infantil Julio Beltrán. A través de la teràpia i de l’afició comuna als escacs, Julio s’endinsarà en l’inquietant món de Nico i en la tensa i complexa relació que manté amb el seu pare. Descobrir la veritable raó d’aquesta hostilitat serà l’única opció per evitar que l’essència del mal acabi dominant les seves vides.



 Cartell promocional de la pel·lícula

 
El director de Fill de Caín, Jesús Monllaó, va néixer a Tarragona l’any 1967. És llicenciat en Filologia Anglo-Germànica i té un màster en Producció de Media pel Christ Church University Collage de Canterbury (Anglaterra). Ha escrit, produït i dirigit 3 curtmetratges, tots ells guardonats tant en l’àmbit nacional com en l’internacional: La Mirada Obliqua (nominat als Goya 2002 com a millor curtmetratge de ficció), Gloria (premi del Jurat en el Lucania Film Fest d’Itàlia l’any 2002) i El Legado (sel·leccionat per FNAC pel DVD Los mejores cortos del cine español 2006. L’any 2007 completa el documental L’efecte Kuleshov, els Rostres de Califòrnia. Fill de Caín és la seva opera prima en el camp del llargmetratge.


Moltes són les pel·lícules amb el tema d’escacs com a fons ( recordem:pel seu interés “La defensa Luzhin”, En busca de Booby Fischer” ) cosa que als amants dels escacs ens congratula enormemente. Si a més, la pel·lícula està molt fen feta i el tema és molt atractiu, com és el cas de la pel·lícula que estem comentant, el gaudi està assegurat. Per tot plegat, us recomanem que aneu a veure la pel·lícula, si no ho heu fet encara. Té un plus afegit el director és de Tarragona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada