dissabte, 21 de gener del 2012

ESCACS I LITERATURA (IX)



Avui us vull recomanar un excel•lent llibre, es tracta de “El Ocho” és una novel•la de Katherine Neville, publicada l’any 1988. Katherine Neville va néixer a St. Louis, Estats Units, el 4 de abril de 1945.



La sinopsis, facilitada per l’editorial del llibre, és la següent:

Catherine Velis, enviada a Argelia como experta en computadoras, queda atrapada en la búsqueda de un legendario ajedrez que perteneció a Carlomagno. Un amigo comerciante, campeón soviético de este juego y miembro del KGB advierte a Catherine de que tendrá problemas si codicia las piezas del ajedrez, porque su cualidad reside en que es la llave de la fórmula mágica ligada a la masonería, alquimia, druidas y poderes cósmicos.

El ajedrez enterrado durante mil años en una abadía francesa nos lleva, desde 1790 a 1970, por un mundo de infinitos personajes que van poseyendo sus piezas hasta que caen en poder de manos diabólicas. Napoleón, Robespierre, Casanova, Voltaire y Catalina la Grande pasan por estas magníficas páginas reescribiendo la Historia y haciendo que todo parezca real. Continuo suspense, espionaje, asesinatos, etc., corren paralelos con toda la cultura occidental hasta llegar a un final asombroso, increíble e inesperado.


De totes les novel•les que he recomanat fins ara, aquesta ha estat la que més èxit de públic i crítica ha tingut, es considera que és una de les novel•les més llegides al món. Però al meu parer, encara que vaig xalar d’allò més llegint aquest llibre d’intriga, és la que menys aportacions fa sobre el joc dels escacs.

No obstant, no manquen referències al joc dels escacs i, a més a més, en cada començament de capítol, es pot llegir una cita força interessant. Vet aquí unes quantes:

- El ajedrez es la vida

BOBBY FISCHER

- … la vida es una especie de ajedrez

BENJAMIN FRANKLIN

- La táctica consiste en saber qué hacer cuando hay algo que hacer. La estrategia, en saber qué hacer cuando no hay nada que hacer.

SAVIELLY TARTAKOVER (Gran Mestre polac)

- El ajedrez es el arte del análisis.

MIKHAIL BOTVINNIK (GM soviètic/campió del món)

- El ajedrez es imaginación.

DAVID BRONSTEIN (GM soviètic)

- Siempre es mejor sacrificar los hombres de tu adversario.

SAVIELLY TARTAKOVER (GM polac)


FITXA tècnica del llibre :

Títol: “El ocho”
Autor: Katherine Neville
Editorial: Zeta
Pàgines: 767


Que passeu unes bones estones llegint aquest magnífic llibre!

Salutacions cordials

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada