diumenge, 6 de novembre del 2011

LA “IUJU” (II)

Acabo de fer algunes partides amb la “Iuju” per Internet i m'ha semblat que són força il•lustratives de les “celades” que té la meva sortida i que complementen les que vaig explicar fa molt poc en aquest blog. Us les comento:

En la primera es constata l’"enrabiada" del contrincant al comprovar que ha de fer jugades forçades, sense iniciativa i sempre veure’s atacades les peces.
1- e4-e5
2-Ac4-Cf6
3- Axf7(jugada essencial de la “Iuju”)- Rxf7
4-d4-Cc6; 5-dxe5-Cxe5; 6- f4 (importantíssim fer-la. En aquest cas el jugador comença a “emprenyar-se”, si retrocedeix el cavall tornarà a ser atacat. Opta per una jugada desesperada) Ab4+. 7- c3-Cxe4 (jugada encara més desesperada). 8- Dd5+!! , en la jugada següent puc triar per menjar 3peces: dos cavalls i l’alfil- Rf8; 9- Dxe4 i continuo amb l’amenaça de menjar-me dues peces. Cc6. 10-cxb4 i abandona.



En la partida següent, el contrincant cau en una habitual “celada” de la “Iuju”

1- e4-e5; 2-Ac4-Cf6; 3- Axf7- Rxf7; 4-d4- De7; 5- f4- exd4;
6- e5- Cd5; 7- Cf3-d6; 8- 0-0-Ce3; 9- Axe3- dxe3
10- Aquí ve la “celada”: Dd5+. El contrincant sense pensar-s’ho tapa amb dama, De6 i amb salt de cavall. 11- Cg5+ hi ha un doble escac de rei i dama, perdent la dama quan el rei es retira a Re7. La partida està dada i beneïda.

Encara que no era tan perjudicial, no valia tampoc tapar amb alfil 10-Dd5+-Ae3, ja que tornar a haver-hi el salt de cavall, 11- Cg5+ i el rei s’ha de retirar de la defensa de l’alfil i es perd.

Tampoc val 12- DxCg5 perquè el peó al matar la dama, f4xD es produeix una descoberta amb escac al rei i la dama en la següent jugada fuig de l’atac de l’alfil.



Convindreu amb mi, que déu n’hi do de variants que surten en la “Iuju” i totes les que acabem de comentar tenen les “virtuts” que explicavem l’altre dia d’aquesta singular obertura:

1- Han estat partides que han durat molt poc
2- Han sorprès molt al contrincant fent-lo perdre el temps i en alguna ocasió, fer-li perdre la tranquil•litat
3- Fer gaudir de partides amb sacrificis que ràpidament es veuen compensats.

En fi, desitjo que ningú s’enfadi amb mi perquè li faig aquest tipus de sortida, però és un plaer jugar-la, llàstima que no la pugui aplicar en tornejos seriosos i menys quan es juga en equip. I és que és dolenta!

Salutacions cordials

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada