diumenge, 14 de juliol del 2013

Miguel Muñoz guanya el seu segon Open Internacional d’Escacs de Torredembarra


El Gran Mestre Miguel Muñoz ha estat el vencedor del XV Open Internacional d’Escacs de Torredembarra, que ha finalitzat aquest diumenge 14 de juliol al Pavelló Municipal Sant Jordi. Aquest és el segon open torrenc que guanya el jugador d’origen peruà després del que va aconseguir l’any 2004. Muñoz ha superat en el desempat el Mestre Internacional colombià Jorge González, que ha estat segon. El podi l’ha completat el MI argentí Marcelo Panelo.  

Aquesta he estat un dels oberts torrencs més competits que es recorda i fins a l’últim moment no s’ha sabut el guanyador. Marcelo Panelo, dominador des de la ronda 5 del torneig, va arribar a la penúltima ronda líder en solitari, però va perdre la seva partida contra Miguel Muñoz i va permetre que Jorge González es situés primer classificat i com a únic jugador amb 7 punts. En la tanda definitiva González no ha pogut passar de les taules contra el GM ucraïnià Ruslam Pogorelov i Panelo empatava també amb l’aragonès Adrian Villuendas. En canvi Muñoz ha derrotat el lleidatà Joan Trepat i ha igualat a 7,5 González i l’ha acabat superant en el desempat.

Llatzer Bru, novè a la general, ha estat el millor del tram d’ELO de 2000 a 2149 punts l’ELO. Víctor Villar, 15è amb 6 punts, ha estat el primer de 1850 a 1999 punts d’ELO; José Maria Bernad, 25è amb 5,5, primer de 1700 a 1850 i Sergi Burniol, 48è amb 4,5, el millor de 1699 punts o menys. Albert Girona, 72é amb 3,5 ha estat el millor júnior i Fanny Cabanillas, 28a amb 5 punts, el millor jugador/a local.

El quinzè Open Internacional d’Escacs de Torredembarra, inclòs en el Circuit Català d’Oberts Internacionals 2013, ha comptat amb 96 participants de set països diferents i s’ha disputat del 7 al 14 de juliol al Pavelló Municipal Sant Jordi de Torredembarra. És l’únic torneig de les seves característiques que es disputa a la demarcació tarragonina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada