dilluns, 31 de gener del 2011

Per equips, la primera...

   S'ha engegat el torneig per equips d'enguany, en què el nostre primer equip juga a Segona Catalana, d'acord amb l'ascens que va aconseguir l'any passat, al quedar primer en el seu grup de Preferent.
   I està clar que en aquesta categoria no regalen res. La primera jornada, ahir, ha representat per l'equip A una clara ensopegada. La visita de la Lira Vendrellenca ha representat un 8-2 al seu favor. I és que el Vendrell té un 'senyor equip'. Cal dir que els seus ELOs estaven tots per sobre dels nostres, en alguns taulers per més de 200 punts, i això dels ELOs, al 90% dels casos, són faves comptades. A més, jugadors nostres, de la part alta de la llista, no van poder jugar, com és el cas de Galimany, Salom, Pardo i Vila.

  Només ha guanyat Romeu (el 10% que dèiem) i han fet taules Barberans i Bruguera.
  Es confirma que la segona divisió 'pesa', però no hi ha que desanimar-se. És la tercera vegada que juguem a Segona i a la tercera diuen que va la vençuda, i igual aquest cop aconseguim mantenir-nos.
  El segon equip ho ha tingut més fàcil i ha guanyat per 4-0 al quart equip del Valls, que ha presentat només 3 jugadors amb ELOs 1700. Han guanyat Fitó, Comes i Matons. 

  I en la confrontació fraternal entre els equips C i D, ha guanyat el C per 2,5 a 1,5.
  El diumenge que ve el primer equip va a Tàrrega. Que al menys el viatge sigui agradable...

5 comentaris:

  1. Ep! Que hem jugat almenys cinc temporades a Segona Catalana i un any ens vam mantenir i tot! El 2007 diria que va ser. Realment, és molt difícil aconseguir la permanència, però ho intentarem.

    ResponElimina
  2. Ui! Ara ho miro... Jo només recordava les dos, bé, tres últimes, que són las que hi viscut estand al club.
    Però no ser si podré mirar tan enrere...

    ResponElimina
  3. Hi estat buscant i comprovo que, com diu el company Salvat, el primer equip del club va militar a la Segona Divisió tres temporades, la del 1999-2000, la del 2007 i la següent del 2008, en la què va aconseguir mantenir la categoria.
    Per tant, rectifico i demano per aquesta quarta temporada a segona els ànims necessaris per emular l'esforç del 2007 i així romandre dins d'aquesta categoria, junt amb els principals clubs de la comarca.

    ResponElimina
  4. Efectivament, mantenir-se a Segona Catalana on quasi tots els jugadors dels altres equips rivals superen als nostres en elo és una missió quasi impossible.Ja ho veieu: el primer encontre hem perdut 8 a 2. Ja que només ha guanyat el Romeu i va comentar que va fer una bona partida, suggereixo que ens la comenti en aquest blog (li deixem fer els comentaris elogiosos que vulgui i no li farem cap crítica a cap de les seves jugades. Què gaudeixi d'un triumf merescut!

    ResponElimina
  5. Efectivament, el nostre club va pujar a la Segona Divisió a l'any 1998, i si no llegiu el que diu el nostre llibre (Els primers 25 anys del club d'escacs Torredembarra ediata l'any 2006 per edicions El Mèdol de Tarragona): "La campanya 1998-1999 va ser històrica per al Club d'Escacs Torredembarra. Es va obtenir l'únic ascens, fins ara a la Segona Divisió Catalana, gràcies al millor equip de la història i una trajectòria impecable. Es van incorporar quatre jugadors a la plantilla torrenca, un dels quals, Agustí Solanas, procedent del CE Tarragona, va jugar de cinquè tauler. També van arribar Xavier Anguera, Jordi Pla i Modest Pujol, que van reforçar els equips filials.
    L'equip que va aconseguir l'ascens va estar encapçalat pel Mestre Català Antonio Hernández (2250 punts d'ELO) i, en el segon tauler, Jordi Boada (2165) va jugar asiduament, cosa que no havia passat les temporades anteriors. Eduard Pujol (2155), que seguia la seva progressió constant, actuava de tercer tauler, i un dels veterans de l'equip, Joan Vila (2075), era el quart. Darrera se situaven Agustí Solanas (2060), Jordi Matons (2050), Hans Schmitt (2025) i Fèlix Pardo (2015). Aquests vuit jugadors tenien 2000 punts d'ELO. Completaven l'equip titular del primer equip Francesc Oliva (1970)i Joan Martínez (1950). També van jugar algunes partides Gabriel Comes (1940), Lluís Olivé (1940), Juli Claramunt (1930) i Francesc Aroca (1905)".
    Si voleu saber dels altres ascensos i la història de nostre club consulteu el llibre! Ah, el llibre és gratuït per al socis però també està a la venda per qui vulgui regalar-lo o tenir-ne més d'un (ho sento però algú ho havia de dir: la pela és la pela!)

    ResponElimina